تفسیر جامعه شناختی ضرب المثل های بختیاری

امروزه که اکثر جوانان بیتفاوت از کنار پیشینه ی جامعه ای که از آن آمده اند میگذرند، نویسنده جوانی با گردآوری ضرب المثلهای ایلی شناخته شده سعی در زنده نگه داشتن فرهنگ سابق نموده است.
از زبان گذشتگان بختیاری به روایت جوان امروز
هر جامعه ای سوابقی دارد که برای آن جامعه و بازماندگان و نسلهای آینده آن قابل توجه میباشد. منظور از این سوابق فرهنگ است. در این میان افرادی وجود دارند که علایق خاصی به شناخت جوامعی غیر از جامعه خود دارند و در همین جهت به تحقیق و مطالعه و پرس و جو در مورد سایر جوامع میپردازند. یکی از فرهنگهای غنی هر جامعه ای که بدون شک برای هر علاقه مندی که به دنبال شناخت آن فرهنگ است، ضرب المثلهای به کار رفته در آن جامعه به زبان و گویش خاص آن منطقه میباشد. کتابی که پیش رو دارید با نام «تفسیر جامعه شناختی ضرب المثلهای بختیاری» به نویسندگی «امیر علیزاده» به بررسی و تفسیر ضرب المثلهای به کار رفته از گذشته در ایل بختیاری میپردازد.
نویسنده در این کتاب ابتدا در مورد قدمت و نقش ضرب المثل و سپس ضرب المثل در زبان و فرهنگ پارسی صحبت میکند. بعد از آن به ایل بختیاری پرداخته و قلمرو سکونت آن را عنوان میکند. سپس با گفتگو در مورد جامعه شناسی تفسیری، بحث را با بیان بخشی از ضرب المثلهای بختیاری و معانی و همچنین راهنمای آوا نگاری آنها ادامه میدهد.
این کتاب توسط «انتشارات ارشدان» به چاپ رسیده است و در اختیار علاقه مندان و فرهنگ دوستان قرار گرفته است.
یکی از ضرب المثلهای آورده شده در این کتاب:
اَورِشُم بوریک اِبو اَما نی بُره
awrešom borik ebu âmâ nibore
معنی: نخ ابريشم نازک میشود اما بريده نمیشود.
منظور: ممکن است فشار و ناملايمات فراوانی به افراد وارد شود اما آنها در مقابل سختیها استقامت و تحمل مینمايند تا مشکلات را پشت سر گذارند.
»اين ضرب المثل جنبه اجتماعی برای افراد با اصالت و يا جسور را نیز دارد، همچنین جنبه روان شناختی و دادن انگیزه برای افراد در مواقع سختی از طرف بزرگان فامیل و پژوهندگان.«
درباره نویسنده:
امیر علیزاده در تاریخ بیست و یک فروردین هزار و سیصد و هفتاد متولد شد، او اکنون ساکن اهواز بوده و فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته ی جامعه شناسی از دانشگاه خوارزمی تهران میباشد و در شرکت لوله سازی شهر اهواز مشغول به کار و البته در برخی از حوزه های فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت دارد. ایشان بر حسب علاقه ای که داشت در مجالس بزرگان ایل بختیاری حضور پیدا میکرد و از تجارب و فرهنگ آن بزرگان بهره میجست و در همین راستا موفق به جمع آوری ضرب المثلهای بختیاری شد که از دوران نوجوانی از پدر بزرگ خود شنیده بود و سپس موفق به چاپ کتاب حاضر شد. او هدف خود را در این باره علاقه به موضوعات این چنینی و ترویج فرهنگ ایل بختیاری عنوان میکند. همچنین وی کتاب خود را برای افراد علاقه مند به موضوعات فرهنگی و اجتماعی مناسب میداند. جدا از مبحث کتاب از امیر علیزاده سوال شد که به چه ورزشهایی علاقه دارد و او در پاسخ از فوتبال و بدنسازی نام برد.
علاقه مندان و مخاطبان میتوانند برای برقرای ارتباط با این مولف جوان از راههای ارتباطی زیر استفاده کنند.
شماره تماس: ۰۹۳۶۹۱۱۵۸۰۴
اینستاگرام: https://instagram.com/alizadeh.amiir
اخبار مرتبط

ابراهیمیدینانی: سید جلالالدین آشتیانی بسیاری از کتابهای مرده را زنده کرد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شب سید جلالالدین آشتیانی شامگاه یکشن...

جلیسه: تحلیل نتایج جایزه کتاب سال در کیفیسازی تولیدات مغفول مانده است
ه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال ج...

معرفی نامزدهای کتاب سال در گروه «هنر»
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، از مجموع 2...

غزلخوانی محمدعلی بهمنی در کتابفروشی چتر
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم غزلخوانی محمدعلی بهمنی، شاعر شن...

عدم پذیرش فروش آنلاین کتاب های دیگران
فروش آنلاین کتاب های انتشارات های دیگر در ارشدان انجام نمی شود.
...
قرارداد همکاری ارشدان و رایامارکتینگ
قراردا همکاری بین شرکت رایامارکتینگ و انتشارات ارشدان منعقد شد.
...