مدیر آموزگار
تجربه در قلب آموزش و پرورش قرار دارد. درحالی که مربیان و مديران تلاش میکنند تا تجربیات يادگیری با کیفیت بالا را ارائه دهند، اين کتاب به عنوان يک راهنمای جامع برای هدايت پیچیدگیهای مديريت آموزشی و بهینه سازی تجربه مديران عمل میکند.
کتاب مدیر آموزگار تالیف خیرالله قابلی، ناهید نامدار و مریم پور احمد
«نظارت و راهنمايی آموزشی از وظايف مهمی است که برای اداره نظام آموزشی خوب ضرورت دارد و هدف اصلی آن اصلاح و بهبود وضع آموزشی است. وجود برنامه های نظارت و راهنمايی آموزشی و کیفیت تداوم آن در تحقق هدفهای آموزشی نقش تعیین کننده ای دارد. امروزه راهنمايان آموزشی به منظور اصلاح وضع آموزشی تحت عنوان رهبران آموزشی با معلمان و به کمک آنان کار و فعالیت میکنند و از طريق همکاری حرفه ای سعی در ارتقای کیفیت عملکرد معلمان و رفع مسائل و مشکلات آنان دارند.»
پاراگرافی که خواندید، مختصر توضیحی در مورد راهنمایان و مدیران آموزشی و نقش آنها در نظام آموزش و پرورش میباشد. این موضوع بسیار گسترده بوده و میتوان ساعتها در مورد آن صحبت کرد یا کتابها در مورد آن نوشت. به طوری که آقای «خیرالله قابلی» توانسته اند براساس تحقیقات بسیار و مطالعه مقالات مختلف و کتب گوناگون و همچنین پرسش و مصاحبه با افراد با سابقه در این حوزه، کتاب «مدیر آموزگار» را تالیف کند. ایشان در تالیف این کتاب از خانمها «مریم پوراحمد (کارشناس ارشد آموزش و بهسازی منابع انسانی)» و «ناهید نامدار (کارشناس ارشد علوم تربیتی)» نیز کمک گرفته است.
مولف که به تازگی به حرفه مدیرآموزگاری منسوب شده است و آن را چالشی جدید در زندگی خود میخواند، تصمیم به ثبت این اتفاق و به یادگار گذاشتن این اثر گرفته است تا بدین وسیله بتواند بخشی از سختی های موجود در این پست سازمانی را آشکار کند.
علاوه بر کتابی که معرفی شد، کتاب دیگری نیز از خیرالله قابلی منتشر شده است که در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
در چشمانداز آموزشی معاصر، دوگانگی بین کلاس درس سنتی و يادگیری آنلاين به نقطه کانونی تحقیق تبديل شده است. هدف اين کتاب مرور تحقیقات اخیر از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ است که رشد مهارتهای حل مساله در کلاسهای سنتی و آنلاين را بررسی میکند.
نقد و بررسی کلاس های سنتی و مدرن تالیف خیرالله قابلی، سیده صفورا براتی و فاطمه یوسفی
«علی رغم مزايای بالقوه يادگیری آنلاين، نگرانیهايی در مورد تاثیر آن بر مهارتهای حل مساله و توانايیهای تفکر انتقادی دانشجويان مطرح شده است. تحقیقات لی و براون نشان میدهد که نبود تعاملات چهره به چهره و بازخورد بلادرنگ در کلاسهای آنلاين ممکن است مانع از توانايی دانش آموزان برای مشارکت در وظايف حل مساله مشارکتی، به کارگیری مهارتهای تفکر انتقادی و توسعه استراتژیهای فراشناختی برای حل مشکلات پیچیده شود. علاوه بر اين، تکیه بر تکنولوژیهای ديجیتال و فعالیتهای يادگیری مبتنی بر صفحه نمايش ممکن است فرصتهای دانش آموزان برای اکتشاف، آزمايش، و تجربیات حسی - حرکتی را که برای توسعه مهارتهای حل مساله ضروری هستند، محدود کند.»
پاراگراف بالا بخشی از کتاب «نقد و بررسی کلاسهای سنتی و مدرن» است که به مهارتهای حل مسئله دانشآموزان ابتدایی و نقش انگیزش تحصیلی آنان میپردازد. به طوری که گفته شد این کتاب نیز تالیف «خیرالله قابلی» بوده و البته ایشان در این زمینه از خانمها «سیده صفورا براتی (کارشناس کامپوتر)» و «فاطمه یوسفی (کارشناس ارشد شیمی)» نیز کمک گرفته است.
مولف که معتقد است یکی از چالش های موجود برای هر آموزگار برای افزایش تاثیر گزاری بر دانش آموزان شاخت محیط آموزشی است، لذا بر آن شد تا محیط آموزش سنتی و مدرن را با هم مقایسه کرده و مشخص کند که کدام یک تاثیر مثبت بیشتری را بر فراگیران داشته و همچنین پیشنهاداتی را برای بهبود اثر بخشی محیط آموزشی بر فراگیران ارائه کرده است.
هر دو این کتابها توسط «انتشارات ارشدان» که بنا بر گفته مولف دارای کادری بسیار ماهر و قوی بوده که باعث انجام منظم و سریع و دقیق کار میشوند، منتشر شده اند.
درباره مولف:
آقای خیرالله قابلی در تاریخ ۱۳۷۲ متولد شده است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته آموزش و بهسازی منابع انسانی بوده و در مقام یک فرهنگی مشغول به کار میباشد.
علاوه بر کتابهایی که معرفی شد، مقالاتی نیز از ایشان منتشر شده است که به این شرح هستند:
- تاثیر هوش هیجانی در یادگیری ریاضی از طریق آموزش خلاقانه در بین دانش آموزان دوره ابتدایی
- تاثیر راهبرد آموزش تکلیف محور مریل بر یادگیری و یاد داری دانش آموزان پایه پنجم شهرستان چالوس
- ارزیابی تاثیر استفاده از بازی های آموزشی الکترونیکی بر میزان یادگیری و تفکر انتقادی دانش آموزان ابتدایی شهرستان ساری
- بررسی مقایسه ای تاثیر استفاده از تخته های الکترونیکی و تخته های وایت برد بر میزان مشارکت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی شهرستان ساری
- بررسی تاثیر آموزش یادگیری مغزمحور بر درک مطلب و سرعت یادگیری درس ریاضی در دانش آموزان پایه پنجم شهرستان ساری
خیرالله قابلی در پاسخ به سوال در مورد ورزشهای مورد عللاقه خود از شنا و تنیس نام برد و وقتی از او در مورد سرگرمی مورد علاقه اش سوال شد، در پاسخی هوشمندانه گفت: «از دیدگاه بنده ما نباید هر سرگرمی را برای اوقات فراغت خود انتخاب کنیم حتی اگر کتابی را هم میخواهیم برای ماه جدید برای مطالعه انتخاب کنیم باید بببینم و تحقیق کنیم آیا سبب ایجاد نشاط و آرامش و افزایش آگاهی ما نسیت به زندگیمان می شود یا خیر؟ کتاب هایی با مضامینی ناامید کننده و غم انگیز و خشونت برانگیز اصلا مناسب نیست. و این مسئله به تمام امورات تعمیم داده میشود.» در همین راستا وی برای پیشنهاد خواندن کتاب نیز اینگونه پاسخ داد: «ما باید ببینیم چه کتاب هایی موجب پیشرفت چه از نظر شغلی و چه از نظر زندگی و آگاهی مثبت و موثر در ما میشود آن را مطالعه کنیم. خود بنده بشتر کتاب های فلسفی و تاریخی را میپسندم تا کتاب های رمان و داستانی و همچنین در حوزه شغلی خودم هم باشد را انتخاب میکنم .هر کس باید ببیند با خواندن و افزایش آگاهی در آن زمینه سبب افزایش رضایت از خویش در او مجلی میشود یا خیر سپس انتخاب نماید.»
اخبار مرتبط
ابراهیمیدینانی: سید جلالالدین آشتیانی بسیاری از کتابهای مرده را زنده کرد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شب سید جلالالدین آشتیانی شامگاه یکشن...
جلیسه: تحلیل نتایج جایزه کتاب سال در کیفیسازی تولیدات مغفول مانده است
ه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال ج...
معرفی نامزدهای کتاب سال در گروه «هنر»
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، از مجموع 2...
غزلخوانی محمدعلی بهمنی در کتابفروشی چتر
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم غزلخوانی محمدعلی بهمنی، شاعر شن...
عدم پذیرش فروش آنلاین کتاب های دیگران
فروش آنلاین کتاب های انتشارات های دیگر در ارشدان انجام نمی شود.
...قرارداد همکاری ارشدان و رایامارکتینگ
قراردا همکاری بین شرکت رایامارکتینگ و انتشارات ارشدان منعقد شد.
...