مریم دادور
روح که لطیف باشد، از ابتدا لطیف است. با آدمی زاده میشود و رشد میکند. چهبسیارند آنهایی که روح لطیفشان را بهحال خود رها نمیکنند و ازآن بهره میبرند، ازبهترین استفادهها از آن نوشتن و سرودن است. در ادامه با کتابی از بانویی آشنا میشویم که ازکودکی روح لطیفش را پرورش داده است.
و عشقت راه را بنمود و من آن را سرودم
«و عشقت راه را بنمود» نام مجموعه شعری از بانویی شاعر به نام خانم «مریم دادور» است. او که به گفته خود لحظه های زندگی اش را به زبان دل سروده است، اشعار خود را از جوانی تا میانسالی گرد آوری کرده و در مجموعه کتابی در اختیار مخاطبان قرار داده است تا اشعارش برای دوستداران شعر و ادب به یادگار بماند. او این مجموعه شعر را برای سنین جوانی تا کهنسالی مناسب میداند. این کتاب در چهار بخش میباشد که بخش اول شامل اشعار نو شاعر، بخش دوم در بردارنده غزلهای سروده شده توسط شاعر و بخش سوم دوبیتی های شاعر را شامل میشود و در پایان و بخش چهارم شامل قطعات ادبی و دلنوشته های شاعر با نام کوتاه سخن در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. این کتاب ۲۲۲ صفحه ای توسط «انتشارات ارشدان» منتشر شده است و شعر دوستان و ادیبان میتوانند از خواندن این اشعار لذت ببرند.
غزلی از کتاب:
در ادامه غزلی از این بانوی شاعر که در زمستان ۱۳۶۸ سروده شده است را میخوانید.
این نفس نیست که آه دل شیدای من است
قصه ی ماتم امروزه و فردای من است
من نگویم که تمنای تو جانم بگرفت
این غمت هست که هم صحبت شبهای من است
قصه ی غربت من در دل شبهای حزین
همنشین دل شوریده و رسوای من است
آنچنان مست شدم از خم چشمان نگار
که عبادتگه جان و دل بینای من است
من که باشم که به توصیف تو گویم سخنی
هر چه گویم همه از سینه ی شیدای من است
چون (صبا) میرسی از راه و رود جان ز تنم
چو قبایی که بر این قامت بی نای من است
درباره شاعر:
خانم مریم دادور در سال هزار و سیصد و چهل و هشت در شهرستان نی ریز از توابع استان فارس متولد شده است و اکنون ساکن شیراز میباشد. ایشان مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه نیکبخت سیستان و بلوچستان گرفته است و موفق به کسب مدرک کارشناسی ارشد در رشته شیمی آلی از دانشگاه تبریز نیز شده است. او دبیر بازنشسته آموزش و پرورش میباشد. وی از ده سالگی خود اینگونه میگوید که برای مناسبتهای مدرسه شعر میسروده است و علاوه بر آن دستی بر نوشتن نمایشنامه و مقاله نیز داشته است. او میگوید که عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده است و اشعارش نیز در مرکز آفرینشهای ادبی تهران تصحیح میشده است.
خانم مریم دادور که بیشتر اشعارش در قالب نو میباشد، آغاز علاقه مندیاش به شعر را از خواندن اشعار پروین اعتصامی میداند و پس از آن نیز از آشنایی اش با غزلهای حافظ و دوبیتی های خیام و سپس با سهراب سپهری و نیما میگوید.
از خانم مریم دادور سوال شد که به چه ورزشهایی علاقه مند است و ایشان یوگا و پیاده روی را ورزشهای مورد علاقه خود میداند و تماشای فیلم و رفتن به سفر و همچنین مطالعه را نیز به عنوان سرگرمیهای مورد علاقه اش نام میبرد. وقتی از وی خواسته شد که کتاب یا کتابهایی را برای مطالعه به مخاطبان پیشنهاد دهد، گفت «مطالعه کتاب بستگی به سلیقه شخصی و نیاز فرد دارد».
اخبار مرتبط
ابراهیمیدینانی: سید جلالالدین آشتیانی بسیاری از کتابهای مرده را زنده کرد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شب سید جلالالدین آشتیانی شامگاه یکشن...
جلیسه: تحلیل نتایج جایزه کتاب سال در کیفیسازی تولیدات مغفول مانده است
ه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال ج...
معرفی نامزدهای کتاب سال در گروه «هنر»
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، از مجموع 2...
غزلخوانی محمدعلی بهمنی در کتابفروشی چتر
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم غزلخوانی محمدعلی بهمنی، شاعر شن...
عدم پذیرش فروش آنلاین کتاب های دیگران
فروش آنلاین کتاب های انتشارات های دیگر در ارشدان انجام نمی شود.
...قرارداد همکاری ارشدان و رایامارکتینگ
قراردا همکاری بین شرکت رایامارکتینگ و انتشارات ارشدان منعقد شد.
...