محبوبه آذریان
استفاده از راهکارهای مبتنیبر علم برای بهترساختن مهارتهای ارتباط بین فردی و اجتماعی در کودکان مبتلا به اوتیسم هم برای درمانگران و هم والدین این دسته از کودکان بسیار مفید است. کتاب پیشرو قصد دارد تا بامخاطب درمورد بهبود این مهارتها به بحثوگفتگو بنشیند.
کودکان اوتیسم و مهارتهای ارتباطی آنها
«اوتیسم یا همان اختالل طیف اوتیسم ASD در حقیقت یک اختلال عصبی رشدی است که با نقض ارتباطات اجتماعی و به وجود آمدن الگوهای رفتاری محدود و تکراری در فرد مشخص میشود. اوتیسم از نظر بالینی به عنوان یک اختلال طیف در نظر گرفته میشود یعنی میتواند در افراد مختلف با شرایط بسیار متفاوت ظاهر شود. به طور مثال برخی از مبتلایان اوتیسم توانایی بالایی در استفاده از مهارتهای گفتاری دارند؛ اما برخی دیگر به سختی میتوانند کلمات را بر زبان بیاورند. این مساله باعث شده است که نیازهای مراقبتی متفاوتی برای افراد مبتلا به طیف اوتیسم وجود داشته باشد.»
آنچه خواندید تعریفی از اوتیسم است که در بخش اول کتاب «بهبود مهارتهای ارتباطی در کودکان اوتیسم» آمده است. این کتاب که به تلاش خانم «محبوبه آذریان» تالیف شده است و برای والدین، مربیان و درمانگران فعال در حوزه کودکان طیف اوتیسم کاربردی میباشد، بر این باور است که درمانهای دارویی به تنهایی بر اختلال اوتیسم کارساز نیستند و میتوان با مدیریت علمی و به کارگیری اصول روان شناسی برگرفته از آخرین تحقیقات علمی، وضعیت بهتری را برای مبتلایان به این عارضه فراهم کرد. این کتاب مفید و کاربردی در شش فصل با عناوین زیر تالیف شده و «انتشارات ارشدان» کار چاپ و نشر آن را بر عهده داشته است.
فصل اول: مقدمه ای بر اوتیسم و چالشهای ارتباطی
فصل دوم: استراتژیهای بصری برای بهبود ارتباط
فصل سوم: تکنیکهای گفتاری و زبانی
فصل چهارم: ابزارها و روشهای نوین
فصل پنجم: نقش والدین و معلمان در بهبود مهارتهای ارتباطی
فصل ششم: ارزیابی و پیگیری پیشرفت
درباره مولف:
خانم محبوبه آذریان (رشت آبادی) در تاریخ بیست و شش فروردین هزار و سیصد و شصت و سه در شهرستان آستانه اشرفیه از توابع استان گیلان متولد شده است. وی موفق به اخذ مدرک دیپلم در سال ۱۳۸۸ و در رشته علوم انسانی شد و در نیمه دوم همان سال در دانشگاه پیام نور در رشته علوم تربیتی تحصیلات خود را ادامه داد و در سال ۱۳۹۲ فارغ التحصیل شد. پس از آن در بین سالهای ۱۳۹۶-۱۳۹۳ در مدرسه ابتدایی به عنوان معلم مشغول به کار بود.
محبوبه آذریان موفق به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی در سالهای ۱۴۰۰-۱۴۰۲ شد و البته همزمان با تحصیل در سمینار و کارگاههای اساتید بنام کشور نیز شرکت داشته و میزان مطالعات خود را افزایش داد، به طوریکه از سال ۱۴۰۲ به عنوان مشاور در حوزه خانواده فعالیت میکند. ایشان در رابطه با شروع مسیر نویسندگی خود اینگونه میگوید: «در طی سالیان اخیر سعی کردم نگاه متفاوتتری به رنج خود و رنج بشر داشته باشم و همواره کوشیدم راهی بیابم تا التیام بخش دردهای خود و دیگران باشم و این معنای زندگی و شوق من برای گام برداشتن در مسیر نویسندگی شد».
محبوبه آذریان علاوه بر کتاب حاضرصاحب دو مقاله به شرح زیر نیز میباشد:
- نقش ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی دانشجویان مقطع کارشناسی (در سومین همایش ملی آسیب شناسی روانی دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۴۰۱)
- اثربخشی موسیقی درمانی بر اضطراب کودکان طیف اوتیسم (در چهرمین همایش ملی آسیب شناسی روانی دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۴۰۲)
وقتی از محبوبه آذریان در مورد علایقش سوال شد، وی از یوگا و ورزشهای گروهی به عنوان ورزشهای مورد علاقه خود نام برد و طبیعت گردی، موسیقی و مطالعه کتاب را نیز سرگرمیهای مورد علاقه اش عنوان کرد. در همین راستا او خواندن کتابهایی در حوزه خودشناسی و خود یاری را نیز برای مطالعه به مخاطبان پیشنهاد داد.
اخبار مرتبط
ابراهیمیدینانی: سید جلالالدین آشتیانی بسیاری از کتابهای مرده را زنده کرد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شب سید جلالالدین آشتیانی شامگاه یکشن...
جلیسه: تحلیل نتایج جایزه کتاب سال در کیفیسازی تولیدات مغفول مانده است
ه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال ج...
معرفی نامزدهای کتاب سال در گروه «هنر»
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، از مجموع 2...
غزلخوانی محمدعلی بهمنی در کتابفروشی چتر
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم غزلخوانی محمدعلی بهمنی، شاعر شن...
عدم پذیرش فروش آنلاین کتاب های دیگران
فروش آنلاین کتاب های انتشارات های دیگر در ارشدان انجام نمی شود.
...قرارداد همکاری ارشدان و رایامارکتینگ
قراردا همکاری بین شرکت رایامارکتینگ و انتشارات ارشدان منعقد شد.
...