شاپور ظاهری | دیانوش آلینی
فواید مطالعه برهیچکس پنهان نیست. اما شاید کمترکسی این جرات را بهخود بدهد که بعداز سالها مطالعهی کتب گوناگون، قلم بهدست بگیرد و خود داستان بنویسد. در ادامه با کتابی و نویسنده اش آشنا میشویم که به تبع مطالعه بسیار، اکنون خود نیز نویسنده ای موفق است.
دو داستان در یک کتاب
«حسنعلی صبحها را در خیابان انقلاب در کنار رحیم که در پیاده رو کتابهای دست دوم میفروخت، میگذرانید. و نزدیکیهای غروب خسته و کوفته مثل کارگر ساختمانی به لانه اش باز میگشت. از ضربه ای که توسط خانواده خورده بود توانایی دوباره کارکردن را نداشت. و همه ی امید و آرزوهایش در خانه دفن شده بود. از خانواده رانده و از جامعه نفرت داشت. شبها وقتی به خانه میرسید کوچه آنقدر تاریک بود که به سختی در خانه را باز میکرد. و با آرامی طوری داخل میشد که نگهبان متوجه آمدنش نشود. و هنگام پائین رفتن از پله ها با تنفر زیرلب زمزمه میکرد:
- عجب پله های کثیف و نفرت انگیزی! »
چند خط از کتاب «مرگ کثیف و یک داستان دیگر» را به نویسندگی آقای «شاپور ظاهری» با نام مستعار «دیانوش آلینی» میخوانید. این کتاب که به قلمی شیوا و زیبا نوشته شده است در بر دارنده دو داستان کوتاه به نامهای «مرگ کثیف» و «گرداب» به سبک رئالیسم اجتماعی است که تمامی اقشار جامعه میتوانند آن را خوانده و لذت ببرند. کار چاپ و نشر این کتاب بر عهده «انتشارات ارشدان» بوده است.
درباره کتاب:
حسنعلی ندارد، قهرمان مرگ کثیف که از خانه رانده واز زندگی مانده با گنجی که بدست میآورد به ناگاه از صفر تا صد تغییر ماهیت داده و با خود خواهی و زیاده خواهی بطرز فجیع وکثیف در چنگال ریال و تومان کشته میشود. و پارسا فرشیان پور قهرمان گرداب جوانی تحصیل کرده در دانشگاه رشته ی فلسفه و روانشناسی، که پدرش سالیان دور آنان را ترک کرده است، و او با مادری تند خو و بد طینت که شبانه روز او را عذاب میدهد زندگی میکند.
قهرمانان این دو داستان افرادی سرخورده، مأیوس، و رانده شده از اجتماع کوچک خانوادگی هستند و هر دو به نوبه ی خود تصویرگر بحران روحی روانی، رنج و بیماری لاعلاج زیاده خواهی هستند. نویسنده میگوید: در این کتاب تنها به جز آنچه مربوط به طبقه ممتاز و طبقه بیبهره از امتیاز که هر دو به گونهای به درهی عمیق سقوط میکنند، چیزی اضافه ننوشتم.
درباره نویسنده:
آقای شاپور ظاهری در تاریخ یک آبان هزار و سیصد و سی و شش (۲۲ اکتبر ۱۹۵۷) در شهر کرمانشاه و در خانواده ای ده نفره (و به گفته خود در شرایطِ زندگیای شاهانه) متولد شده است. وی تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم در رشته فیزیولوژی و جانوری در زادگاه خود به اتمام رساند. او بازنشسته ی بانک بوده و در تهران ساکن میباشد. آقای شاپور ظاهری که اگرچه تحصیلات آکادمیک ندارد، اما به صورت خود آموز و با خواندن کتاب و مطالعه به مدت پنجاه سال، موفق به نوشتن کتاب و چاپ آن شده است. ایشان شروع علاقه مندی اش به مطالعه را از خواندن کتاب «حربا» اثر چخوف میداند و با هدف سنجیدن خود بعد از پنجاه سال مطالعه اقدام به نوشتن کرد و موفق به چاپ دو کتاب، یکی کتاب حاضر و دیگری کتاب «خاطرات یک ابله» شده است.
ناگفته نماند که علاوه بر این دو کتاب، مقاله ای با نام «شام آخر یا هرج و مرج هنری که طوفان به پا کرد» نیز از ایشان منتشر شده است که در مورد «شام آخر» میباشد.
ایشان به عنوان فردی کتاب خوان و نویسنده ای موفق خواندن کتابهای تاریخی ایران و جهان، رمان، روانشناسی و روح القوانین را برای مطالعه پیشنهاد میدهد. از او سوال شد که به چه سرگرمیهایی علاقه مند است و وی در پاسخ از بازی تخته نرد و شطرنج نام برد و پیاده روی روزانه به مدت یک ساعت را نیز ورزش مورد علاقه خود عنوان میکند.
اخبار مرتبط
ابراهیمیدینانی: سید جلالالدین آشتیانی بسیاری از کتابهای مرده را زنده کرد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شب سید جلالالدین آشتیانی شامگاه یکشن...
جلیسه: تحلیل نتایج جایزه کتاب سال در کیفیسازی تولیدات مغفول مانده است
ه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال ج...
معرفی نامزدهای کتاب سال در گروه «هنر»
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، از مجموع 2...
غزلخوانی محمدعلی بهمنی در کتابفروشی چتر
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم غزلخوانی محمدعلی بهمنی، شاعر شن...
عدم پذیرش فروش آنلاین کتاب های دیگران
فروش آنلاین کتاب های انتشارات های دیگر در ارشدان انجام نمی شود.
...قرارداد همکاری ارشدان و رایامارکتینگ
قراردا همکاری بین شرکت رایامارکتینگ و انتشارات ارشدان منعقد شد.
...