نگاهی کوتاه و اقتصادی بر وضعیت توسعه (با تأکید بر استان کردستان)
بهعنوان یک عضو از جامعه برای یادگیری دانش اقتصادی ابتدا تلاش نمودهام مقاطع آکادمیک (کارشناسی و کارشناسی) را بگذرانم و در راستای تحصیلات خود پژوهشهای متنوعی در قالب مقاله، طرح پژوهشی و کتاب و ... به انجام رسانم. کتاب نگاه کوتاهی و اقتصادی بر وضعیت توسعه (با تأکید بر استان کردستان) نیز یکی دیگر از نوشته هایی است که تلاش نمودهام ابتدا این مهم تبیین گردد که زمانی صحبت از توسعه میشود به معنایی فراتر از شاخصهای اقتصادی است؛ از طرفی دیگر با قلمی روان اهتمام شده است وضعیت مهمترین شاخصهای اقتصادی موردبررسی قرار گیرد....
یزدان ساعدی
نویسنده، پژوهشگر و مدرس
تحصیلات: کارشناسی ارشد اقتصاد توسعه و برنامهریزی
سخنی کوتاه منباب کتاب نگاه کوتاهی و اقتصادی بر وضعیت توسعه (با تأکید بر استان کردستان):
بهعنوان یک عضو از جامعه برای یادگیری دانش اقتصادی ابتدا تلاش نمودهام مقاطع آکادمیک (کارشناسی و کارشناسی) را بگذرانم و در راستای تحصیلات خود پژوهشهای متنوعی در قالب مقاله، طرح پژوهشی و کتاب و ... به انجام رسانم. کتاب نگاه کوتاهی و اقتصادی بر وضعیت توسعه (با تأکید بر استان کردستان) نیز یکی دیگر از نوشته هایی است که تلاش نمودهام ابتدا این مهم تبیین گردد که زمانی صحبت از توسعه میشود به معنایی فراتر از شاخص های اقتصادی است؛ از طرفی دیگر با قلمی روان اهتمام شده است وضعیت مهمترین شاخص های اقتصادی موردبررسی قرار گیرد که چارچوب کل کتاب را میتوان در مقدمه کتاب به شرح زیر خلاصه کرد:
تأمل در خود کلمه "توسعه" باعث باز شدن درب بسیاری از کلمات کلیدی دیگر مانند رشد اقتصادی، اشتغال، سلامت، آموزش و ... خواهد شد که بهطور مشخص میتوان گفت کلمه توسعه باوجود آنکه خود یک کلمه محسوب میشود، اما چندین (کلمه و عرصه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و علمی) را در خود جایداده است که مجموع آنها، میتواند این موضوع را مشخص کند که یک بخش، یک شهر، یک استان و یا یک کشور چقدر به توسعه نزدیک یا دور است. بهطور مشخص توسعه باید بهعنوان یک فرایند چندبعدی محسوب شود که شامل تغییرات عمده در ساختارهای جمعی و نهادهای ملی و نیز افزایش سرعت رشد اقتصادی، کاهش نابرابری و ریشهکن شدن فقر باشد (تودارو- اسمیت، 1393، ص 40).
همانطور که اشاره شد توسعه یک مفهوم جامع است و درواقع متغیرهای اقتصادی و غیراقتصادی را در برمیگیرد و اساساً بررسی یک شاخص مانند دستیابی به رشد اقتصادی بالا یا سطح آموزش بالا و یا افزایش درآمد سرانه نمیتواند نشاندهندهی توسعه باشد. برای روشنتر شدن این موضوع نگاهی کلی به شاخص های اقتصاد یک کشور همانند قطر میتواند به درک فهم لغت توسعه کمک کند؛ قطر یک کشور با جمعیتی حدود 2.8 میلیون نفر است که نرخ بیکاری آن در سال 2020 حدود 0.2 درصد، نرخ تورم 2.5 - درصد، شاخص سرمایه انسانی 0.6 و رشد اقتصادی 3.6 - درصد بوده است، بهطور مشخص وضعیت بسیاری از شاخصهای اقتصادی در کشور قطر مناسب است، اما آیا قطر یک کشور توسعهیافته است؟ جواب سؤال منفی است و بهطور مشخص دستیابی به توسعه فراتر از دستیابی به رتبه مناسب در چند شاخص اقتصادی است، اما جایگاه مناسب در شاخصهای اقتصادی خود کمک کنند به دستیابی به توسعه اقتصادی است. آنچه بهطور واضح میتوان بیان کرد، هدف از نوشتار حاضر بررسی کوتاه اقتصادی از وضعیت توسعه در کشور است؛ در حقیقت در این نوشتار سعی شده است در هفت فصل بهطور خلاصه مهمترین وضعیتهای اقتصادی مؤثر بر توسعه (با تأکید بر استان کردستان) بررسی شود؛ لذا در این راستا سعی شده است ابتدا در فصل اول به بررسی جمعیت و آموزش پرداخته شود و در فصلهای بعدی به ترتیب به بررسی حملونقل، صادرات و واردات، گردشگری، صنعت و معدن، کشاورزی و انرژی با این رویکرد که ابتدا وضعیت هر بخش در سطح جهان بررسی و سپس این وضعیت در سطح کشور و سطح استان کردستان پرداختهشده است.
اخبار مرتبط
ابراهیمیدینانی: سید جلالالدین آشتیانی بسیاری از کتابهای مرده را زنده کرد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شب سید جلالالدین آشتیانی شامگاه یکشن...
جلیسه: تحلیل نتایج جایزه کتاب سال در کیفیسازی تولیدات مغفول مانده است
ه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال ج...
معرفی نامزدهای کتاب سال در گروه «هنر»
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، از مجموع 2...
غزلخوانی محمدعلی بهمنی در کتابفروشی چتر
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم غزلخوانی محمدعلی بهمنی، شاعر شن...
عدم پذیرش فروش آنلاین کتاب های دیگران
فروش آنلاین کتاب های انتشارات های دیگر در ارشدان انجام نمی شود.
...قرارداد همکاری ارشدان و رایامارکتینگ
قراردا همکاری بین شرکت رایامارکتینگ و انتشارات ارشدان منعقد شد.
...