جرائم جنسی علیه زنان و خشونت های ناشی از آن در فضای مجازی
از کودکی به مدت سی سال مقیم کشور کویت بودند و تسلط کامل به زبان عربی را پیدا کردند. بیشتر اوقات خود را صرف تعلیم میکردند، از جمله مدرک مدیریت و دوره های آموزشی هلال احمر و صلیب سرخ و ورزش غواصی با گواهی نامه بین المللی ناوی آمریکا را اخذ کردند و به علت کسالت پدرشان به تهران برگشتند و هم چنان مشغول به تعلیم در رشته ی حقوق شدند و به عنوان پاره وقت مترجم حقوقی زبان عربی در محاکم و وکیل اتفاقی مشغول کار شدند.....
نویسنده:مهشید سودمند، متولد تهران، مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی.
از کودکی به مدت سی سال مقیم کشور کویت بودند و تسلط کامل به زبان عربی را پیدا کردند. بیشتر اوقات خود را صرف تعلیم میکردند، از جمله مدرک مدیریت و دوره های آموزشی هلال احمر و صلیب سرخ و ورزش غواصی با گواهی نامه بین المللی ناوی آمریکا را اخذ کردند و به علت کسالت پدرشان به تهران برگشتند و هم چنان مشغول به تعلیم در رشته ی حقوق شدند و به عنوان پاره وقت مترجم حقوقی زبان عربی در محاکم و وکیل اتفاقی مشغول کار شدند، در کنار تحصیلات دانشگاهی مدرک های آموزشی متعددی را در ایران اخذ کردند از جمله مدرک دستیاری قضایی،داوری،حقوق بانکی،حقوق کار و دوره های آموزشی جرایم رایانه ای و بررسی جرایم و مجازات ها و دادرسی در حوزه مواد مخدر و ...
و در آذر ماه سال 1401 مقاله ای با عنوان جستاری بر حقوق زندانیان در فقه،حقوق موضوعه و اسناد بین المللی نوشته و در کنفرانسی در تهران با موفقیت برگزار کردند و با توفیق الهی تدوین اولین کتاب کیفری خود با ((موضوع جرائم جنسی علیه زنان و خشونت های ناشی از آن در فضای مجازی)) در تیر ماه سال 1402 را به چاپ رساندند.
وسعت خشونت جنسی علیه زنان به گستردگی تاریخ بشر است.خشونت جنسی پدیده ای نو نیست و از جمله معضلاتی است که همواره بشر به آن مبتلا بوده است.بی شک خشونت و آزار جنسی علیه قشر زنان را می توان به عنوان یکی از انواع انحرافات اجتماعی و از عوامل مهم اختلال امنیت فرهنگی، اجتماعی، نظم عمومی، اخلاق حسنه و انتظام جوامع به شمار آورد. در این میان نظام های مختلف حقوقی، راه کارها، تدابیر و اقدامات ویژه ای را در کنترل، برخورد و ریشه کن کردن این دسته از جرایم اتخاذ می کنند.
در گستره فضای سایبر وضعیت زنان نیز همانند کودکان در مسائل مرتبط با جرائم جنسی وضعیت وخیمی را دارد.زیرا زنان ممکن است آماج گونه ای متنوع سوء استفاده جنسی یا غیر جنسی قرار گیرند. در این میان جرائمی که به اقتضاء زن بودن آنان رخ می دهد بیشترین آسیب روانی و عاطفی را به شخصیت آنان وارد می کند. جرائم ارتکابی علیه زنان نه تنها به شکل های رایج جرم رایانه ای نظیر هرزه نگاری، نفوذ گری، مزاحمت، و نیز برخواسته از جرائم نفرت و انتقام جویی محدود نمی شوند، بلکه پیش بینی می شود با گسترش و رونق شبکه های اجتماعی ، مانند (واتساپ، اینستا گرام و ...) این آسیب ها با سرعت و وخامت بیشتری زنان را به سوی خود بکشانند و در آینده ای نزدیک می توان شاهد گونه های نوینی از جرائم جنسی و خشونت های نو پدید علیه زنان در فضای مجازی بود. در واقع جرایم رایانه ای که شکل گسترده ای زنان را در بر گرفته و در حال رشد و تحول اند. به واسطه محبوبیت برخی کانون ها در فضای مجازی از جمله اتاق های گپ زنی، رایانامه ها، جولانگاه دوستی های خارج از متعارف زنان متاهل و بعضا مجرد با مردان متاهل و مجرد بوده و در کنار آن نیز قتل های رایانه ای (خود کشی تقلیدی در بازی نهنگ آبی که دو دختر در اصفهان انجام دادند) عامل دیگری در گسترش این جرائم بوده است. یا رد و بدل نمودن عکس های شخصی زنان در فضای مجازی برای بزهکاران به عنوان عاملی در جهت اخاذی و سوء استفاده جنسی از زنان تلقی می شود. که این مسئله بیشتر به علت سیال بودن فضای مجازی را دارد.
اخبار مرتبط
ابراهیمیدینانی: سید جلالالدین آشتیانی بسیاری از کتابهای مرده را زنده کرد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شب سید جلالالدین آشتیانی شامگاه یکشن...
جلیسه: تحلیل نتایج جایزه کتاب سال در کیفیسازی تولیدات مغفول مانده است
ه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال ج...
معرفی نامزدهای کتاب سال در گروه «هنر»
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، از مجموع 2...
غزلخوانی محمدعلی بهمنی در کتابفروشی چتر
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم غزلخوانی محمدعلی بهمنی، شاعر شن...
عدم پذیرش فروش آنلاین کتاب های دیگران
فروش آنلاین کتاب های انتشارات های دیگر در ارشدان انجام نمی شود.
...قرارداد همکاری ارشدان و رایامارکتینگ
قراردا همکاری بین شرکت رایامارکتینگ و انتشارات ارشدان منعقد شد.
...